Fietssloten Test 2024

We hebben de 5 meest populaire producten getest

In deze test laten we u kennismaken met de veiligste fietssloten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. We hebben de 5 beste fietssloten voor je op een rijtje gezet:

Fietssloten Test 2024

We hebben de 5 meest populaire producten getest

In deze test laten we u kennismaken met de veiligste fietssloten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. We hebben de 5 beste fietssloten voor je op een rijtje gezet:

1 .
5/5

Een kleine Duitse fabriek, die volledig is gespecialiseerd in fietssloten: dit fietsslot staat vanwege de beste prijskwaliteitverhouding, de hoge veiligheid en hoogwaardige constructie op de eerste plaats in onze test.

 

Prijs: €59,-

Absolute veiligheid tegen diefstal: in onze test konden we dit slot pas na 3 uur met zwaar materieel openbreken.

Testuitslag

Waarom komt dit product op de eerste plaats in onze test? De belangrijkste reden is de uitstekende constructie, wat resulteert in een hoog niveau van diefstalbeveiliging en kwaliteit. De Ruhr-West Manufaktur plaatst 5 mm dikke stalen schakels in hun fietsslot, die niet kapot kunnen worden gemaakt met gewoon gereedschap.

Inbegrepen: 1 x RW-Manufaktur fietsslot (type: vouwslot), 2 x veiligheidssleutels, 1 x slothouder incl. montagemateriaal (klittenband en schroeven), 1 x handleiding

Constructie en materiaal: Voor zover we kunnen zien, gebruikt de RW-Manufaktur meervoudig gehard en gekoeld staal voor dit fietsslot. Dit materiaal staat bekend om zijn sterkte en hardheid. Het slot heeft in totaal 6 schakels die met elkaar zijn verbonden door extreem stevigeveiligheidsklemmen, meestal het meest zwakke punt bij vouwsloten. In onze diefstal-/belastingtest hebben we het slot niet kapot kunnen krijgen of kunnen demonteren, zonder hiervoor zwaar slijpgereedschap te gebruiken. Dit kan als een groot pluspunt worden gezien.

Wat kan het fietsslot? Het slot beschermt uw fiets natuurlijk vooral tegen diefstal. Het premium fietsslot van Ruhr-West Manufaktur is een meervoudig opvouwbaar slot (ook wel vouwslot genoemd) dat met een sleutel te openen en af te sluiten is. Het gewicht van het product zorgt voor de stevigheid van het slot en kan gezien worden als echt Duits vakmanschap. Hierdoor is het slot erg gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is het fietsslot weerbestendig en dankzij de meegeleverde accessoires supergemakkelijk mee te nemen. We zijn dan ook uiterst tevreden voor een prijs van €59,-.

“Met een diameter van 5 mm zijn dit de sterkste vouwsloten op de Duitse markt. Door het gebruik van gehard staal, dat RW-Manufaktur gebruikt voor de fabricage van dit product, hebben dieven simpelweg geen enkele kans.“

Kwaliteit van het slot: Zoals eerder vermeld, wordt bij dit product een veiligheidsslot gebruikt, wat fietsendieven wanhopig zal maken. Ze hebben geen enkele kans om dit slot snel te openen. Het fietsslot wordt geleverd met twee veiligheidssleutels.

Breek- en diefstaltest: We hebben verschillende manieren geprobeerd om het slot open te breken: koevoet, hamer en beitel, breekijzer, gasbrander, etc. Uiteindelijk konden we het fietsslot na 3 uur “bewerken” met behulp van een slijptol “doorsnijden”. Het volume was ongeveer 125 dB – dit is ongeveer zo hard als een opstijgend vliegtuig. We betwijfelen of dieven zo ver zouden gaan om een fiets te stelen. Dat zou namelijk veel te veel opvallen. Het fietsslot van Ruhr-West Manufaktur is absoluut veilig en geschikt.

Accessoires: Naast de twee sleutels bevat de verpakking ook een houder, twee klittenbandstrips, enkele schroeven en moeren en een gedetailleerde gebruiksaanwijzing. Je kunt het fietsslot eenvoudig op twee manieren aan de fiets bevestigen. Ofwel met behulp van de klittenbandstrips of door te schroeven. Beide soorten bevestiging zijn veilig en veroorzaken geen hinderlijk geluid of schade aan de fiets. Nogmaals, een topproduct!

Duurzaamheid: In vergelijking met de andere fietssloten uit deze test, bleef het slot van de Ruhr-West Manufaktur enkele maanden na het eerste gebruik nog steeds in perfecte staat. De andere sloten, bijvoorbeeld 2e plaats, vertoonden de eerste gebruissporen en krassen na ongeveer 2 weken.

Garantie: In geval van ontevredenheid biedt het bedrijf een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, die we uiteraard ook hebben getest. Onder het voorwendsel van een slechte aankoop hebben we 2 dagen vóór de deadline het slot teruggestuurd en het volledige bedrag zonder verdere bezwaren teruggekregen. De belofte werd dus meer dan nagekomen.

Conclusie: Als u uw fiets optimaal wilt beveiligen tegen diefstal en er relatief weinig geld aan uit wilt geven, dan is dit het beste fietsslot. Het heeft de beste, sterkste en veiligste constructie en is vrijwel niet te breken. Bovendien biedt de RW-Manufaktur een geweldige klantenservice die u bij elk probleem helpt. Van onze kant dus een duidelijk koopadvies!

2 .
4.4/5

Abus 6500/110 SH Bordo Granit X-Plus Big fietsslot

Helaas heeft dit product de tweede plaats in onze test behaald vanwege de slechte prestaties en de zeer hoge prijs.

Prijs: €120,03

Platz
3 .
3.7/5

Goliraya Draagbaar fietsslot met wachtwoordbeveiliging

Helaas heeft dit slot de tweede plaats niet behaald. De reden hiervoor zijn de nadelen, die we hier voor u op een rijtje zetten.

Prijs: €44,46

Helaas was het net niet genoeg voor de tweede plaats. De reden hiervoor zijn de nadelen, die we hier voor u op een rijtje zetten.

Platz
4 .
3/5

Kryptonite 2130 Evolution Standaard Fietsslot

Helaas kreeg dit product vanwege zijn tegenvallende prestaties een lagereplaats in onze test.

Prijs: €46,40

Platz
5 .
2.5/5

AXA Linq City Fietsslot

Helaas kon dit product ondanks de zeer lage prijs niet overtuigen.

Prijs: €25,35

Nederlandse Productvergelijker
Logo